Články se štítkem: kuřecí maso

V MASE "ZE SLOVENSKA" BYLY SALMONELY: PŮVOD HRAJE ROLI

09.10.2023 | Na další případ kuřecího masa původem z Ukrajiny, které obsahovalo bakterie salmonely, upozornila dnes Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Tentokrát šlo o maso, které chlazené i mražené prodávalo Makro. S prodejcem proto inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Marek Bartík.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: PELMENĚ Z LITVY OBSAHOVALY SALMONELY

06.10.2023 | Státní veterinární správa (SVS) zakázala prodej zmražených pelmeňů (plněných těstových taštiček) s náplní z kuřecího masa od litevského výrobce, které prodávala prodejna řetězce MERE v jihočeském Písku. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Praha zjistilo přítomnost salmonel ve výrobku. Veterinární inspektoři proto zakázali pokračování prodeje výrobku. Spotřebitelé, kteří by jej měli doma, jej mohou vrátit v místě nákupu.

SALMONELA OPĚT ÚŘADOVALA V KUŘECÍM MASE: POCHÁZELO ZE TŘETÍCH ZEMÍ

28.09.2023 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu přes 11 tun kuřecího masa z Brazílie kvůli salmonele. Jde o mražená kuřecí prsa v balení o hmotnosti dva kilogramy a kuřecí řízky se stejnou hmotností. Mířily hlavně do stravovacích zařízení. V dnešní tiskové zprávě to uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček. Kontrola bakterie v mase objevila při mimořádné kontrolní akci zaměřené na drůbeží maso dovážené ze zemí mimo EU. Od začátku září odebrali inspektoři 20 vzorků při 92 kontrolních akcích.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: MASO SE SALMONELOU V TRŽNÍ SÍTI

03.03.2023 | V rámci průběžných intenzívních kontrol bezpečnosti potravin Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nebezpečnou potravinu s názvem: „KUŘE A KVALITA BEZ DROBU KURCZAK ČERSTVÉ DĚLENĚ DRUBEŽI MASA“, označení šarže: 20230211, datum použitelnosti: 19.02.2023, výrobce: Firma KABANOS, Kojs Miroslaw i Johanna Kojs - Kowalczyk sp.j., ul. Spóldzielców 1, 34-480 Jablonka, země původu: Polsko.

MÝTUS JMÉNEM RYCHLOKUŘATA: VYŠŠÍ CENA ZA STEJNOU KVALITU?

24.11.2022 | Poté, co se ochráncům zvířat podařilo přesvědčit představitele rozhodujících maloobchodních sítí a následně i zákonodárce k tomu, aby se na tuzemském trhu neprodávala (nebo aby se jejich prodej výrazně omezil) vejce z klecových chodů nosnic, musí se spotřebitelé v ČR připravit na další omezení spojené s chovy drůbeže.

SZÚ VARUJE PŘED KAMPYLOBAKTERIEMI: MYTÍ MASA JE CHYBA!

21.11.2022 | Průjmovým onemocněním kampylobakteriózou, která se nejčastěji šíří kontaminovaným masem či vodou, onemocnělo v ČR za pět let přes 105 000 lidí, z nich více než 15 000 v posledním roce. Po covidu-19 a planých neštovicích jde o nejčastější infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) ve zprávě o šíření nemoci způsobené bakteriemi označovanými jako kampylobaktery.

TESTOVALI JSME DRŮBEŽÍ MASO: PŘEKVAPIVÉ VÝSLEDKY!

09.12.2021 | Drůbeží maso patří mezi základní druhy masa a je důležitou součástí sortimentu na trhu potravin. Maso drůbeže je řazeno mezi „bílé maso“ a některé druhy jsou právem považovány za nízkoenergetické a lehce stravitelné. Nás zajímalo, jak je na tom s kvalitou to, co seženete v běžné tržní síti v Čechách. Nakoupili jsme proto vzorky kuřecích prsou a stehenních řízků.

Průzkum cen v letácích: Za kolik si koupíte maso?

29.06.2021 | Obchodníci nasadili před začátkem grilovací sezony do letáků slevy na maso. V průměru je maso prodávané se slevou 23 procent, u vepřového jde pak o 26 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, která letáky přepravuje. Firma prozkoumala nabídku sedmi největších řetězců v týdnu do 23. června.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.